Dapatkan info terkini PMJ melaluiΒ Laman Web Rasmi &Β FacebookΒ PMJ.
(Hanya pautan fb dan twitter di laman web adalah laman rasmi Media Sosial PMJ)

Belum ada sebarang iklan sebutharga pada ketika ini. Sekian untuk makluman.

Apa yang menarik belajar di Politeknik Mersing?

Pensyarah Terbaik

6 Pensyarah memiliki PhD, 60 Pensyarah memiliki Sarjana, 87 Pensyarah memiliki Ijazah dan berpengalaman dalam bidang Teknologi Digital, Pengurusan Perniagaan, Kesetiausahaan, Elektrik & Elektronik.

Makmal Terbaik

Makmal yang dilengkapi peralatan komputer terkini seperti makmal Security dan makmal CCNA. Kemudahan WIFI percuma berkelajuan tinggi kepada pelajar.

Persekitaran Terbaik

Pelbagai kemudahan yang memenuhi keperluan pelajar seperti Asrama, Dobi Layan Diri, Surau, Pusat Sukan, Gym, Padang Bola, Dewan Serbaguna, Cafe dan lain-lain.

Program yang ditawarkan

VISI KAMI

Menjadi Peneraju Intitusi TVET yang Unggul

BULETIN PMJ

Jumlah Staf

Jumlah Program

Jumlah Pelajar

Jumlah graduan

Top 10 Politeknik di Malaysia

Politeknik Mersing mendapat pelbagai anugerah dari dalam dan luar negara. Pelbagai pencapaian akademik & kokurikulum menjadikan PMJ HEBAT! Jaringan kolaborasi Antarabangsa, Industri & Komuniti menjadikan PMJ terus TERBANG TINGGI!

Soalan Lazim (FAQ)

Politeknik Mersing Johor menawarkan kursus peringkat Diploma yang meliputi kursus di bidang Kejuruteraan Elektrik, Teknologi Maklumat dan Perdagangan (Kesetiausahaan & Pengurusan Perniagaan)

Pelajar layak mendapat pindahan kredit berdasarkan kepada kelulusan Unit Peperiksaan, Politeknik Mersing Johor.

Tempoh pengajian bagi program Diploma adalah selama 6 semester. Namun, tempoh pengajian adalah berbeza mengikut pelajar terutamanya pelajarΒ Carry Module.

Ya, pelajar program Diploma layak memohon biasiswa dan pinjaman dari badan-badan tertentu seperti PTPTN dan JPA.

Dapatkan info terkini PMJ melaluiΒ Laman Web Rasmi &Β FacebookΒ PMJ.
(Hanya pautan fb dan twitter di laman web adalah laman rasmi Media Sosial PMJ)