Kelab Komputer PMJ dengan kerjasama Unit Promosi HEP telah menganjurkan Kursus Menjelajah Galaksi Digital yang dihadiri oleh 20 orang pelajar Tingkatan 4 dan seorang guru pengiring daripada SMK Sri Mersing.
Pelajar didedahkan dengan cara menghasilkan Canva yang bertajuk “Komponen Asas Komputer” dan seterusnya menggunakan aplikasi Capcut untuk mereka sebuah video pendek berdasarkan hasil canva itu tadi.
Program berakhir dengan lawatan pelajar ke Dewan Permata Marjan bagi menyaksikan projek semester akhir pelajar PMJ di pameran SPEx’13.
Unit Promosi HEP berharap lebih banyak program PMJ akan dianjurkan dengan melibatkan sekolah-sekolah di daerah Mersing bagi mempromosikan PMJ dalam kalangan pelajar.