Pada 21 Jun 2022, Test Centre Malaysia ESHIA & Associates telah menganjurkan Bengkel Guru TOEIC Propell, yang dihoskan oleh Pendidikan Eksekutif & Pembangunan Profesional UUM di UUM EDC, Sintok Kedah. Bengkel Guru Propell TOEIC ialah program pembangunan profesional komprehensif yang menyediakan guru bahasa Inggeris dengan teknik dan strategi pengajaran yang membantu menyediakan pelajar mereka untuk berjaya di tempat kerja dan dalam ujian TOEIC.

21 pensyarah dan pendidik dari institusi tinggi dan Politeknik di seluruh Malaysia telah menghadiri program untuk menjadi Jurulatih TOEIC bertauliah, termasuk dua orang pensyarah Politeknik Mersing kami Cik Norhaslinda bt Muhamadin dan Pn. Nur Atiqah bt Roslan dari Jabatan Pengajian Am. Kami juga berbesar hati untuk mengumumkan bahawa Cik Norhaslinda telah berjaya mencapai PERFECT SCORE sebanyak 990 mata untuk peperiksaan!